بخش میکروبیولوژی

 

میکروبیولوژی علم مطالعه ارگانیسمهای میکروسکوپی است که خود شامل شاخه های باکتری شناسی، ویروس شناسی و ایمنی شناسی میباشد.

مطالعات قابل انجام در این علم عبارتند از:

  • بررسی پاتوژنز، اپیدمیولوژی و ایمونولوژی میکروبهای بیماری زا
  • مطالعه نقش میکروبها در دامپزشکی
  • مطالعه آنتی بیوتیکها، آنزیمها، ویتامینها، واکسنها و سایر محصولات دارویی حاصله از میکروبها
  • استفاده از میکروبها در صنایعی مانند تخمیر و تصفیه فاضلاب
  • دستکاری میکروبها در سطح ژنتیکی و مولکولی و تولید محصولات مفید
  • مطالعه میکروارگانیسمهای موثر در فساد غذا و استفاده از میکروارگانیسمها برای تولید غذا
  • بررسی نقش میکروبها در محیط های طبیعی مانند آب، خاک و هوا
  • انجام مطالعات نانو میکروبیولوژی و اگزومیکروبیولوژی


دروس ارائه شده برای دانشجویان کارشناسی:

  • باکتری شناسی عمومی
  • باکتری شناسی اختصاصی
  • ویروس شناسی
  • ایمنی شناسی
  • اصول تکنیک های اختصاصی میکروبیولوژی

دروس ارائه شده برای دانشجویان دکترای دامپزشکی:

  • باکتری شناسی عمومی
  • باکتری شناسی اختصاصی
  • ویروس شناسی
  • ایمنی شناسی


خدمات بخش:

  • آزمایشهای تشخیصی نمونه های بیمار با روشهای کشت و آزمونهای بیوشیمیایی.
  • آزمایشهای الایزا
  • کشت سلولی
  • Western Blotting و SDS-PAGE
  • کلونینگ ژن
  • طراحی پرایمر و آزمایشهای مولکولی ( PCR )
  • انجام سایر آزمایشات سرولوژیک


اعضای بخش:

  1. دکتر کتایون نفوذی (دانشیار میکروبیولوژی)
  2. دکتر سحر نوری (استادیار باکتری شناسی)
  3. دکتر یاسر جعفری (استادیار ایمونولوژی)